Deze zomer op vakantie naar het buitenland: wat is verzekerd?

Vakantie mag social

Nederlanders mogen weer op vakantie naar de meeste Europese landen en de Nederlandse gebieden overzee. Code oranje (alleen noodzakelijk reizen) is voor veel landen verandert in code geel.

Bij de annuleringsdekking van de reisverzekering is een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt. Eventuele kosten krijgt u dus niet vergoed. Niet alleen als u naar het buitenland zou gaan, ook als u in Nederland wilde blijven.

Raakt u zelf besmet met het coronavirus dan kunt u mogelijk een beroep doen op uw annuleringsdekking. U dient dan wel een dokterverklaring te kunnen overleggen.

Natuurlijk kan de situatie rondom het coronavirus elk moment veranderen, zo kunnen landen strengere maatregelen nemen, zoals het sluiten van grenzen of gebieden. Het is uw verantwoordelijkheid om te bedenken of u dit risico wil nemen.

Bij vertrek naar het buitenland is het handig als u zich aanmeldt bij de 24/7 informatieservice van Buitenlandse Zaken. Dan wordt u continu op de hoogte gehouden van wijzigingen in de situatie ter plaatse. Bekijk hier hoe u de app kunt downloaden 

Heeft u een vraag over dit artikel of over de reis- of annuleringsverzekering verzekering? Neem dan even contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.